Standard riskeert drie matchen zonder fans, ook Beerschot vreest

Standard riskeert drie matchen zonder fans, ook Beerschot vreest

17-12-2021 13:15 Laatste update: 13:15
16

De wantoestanden in de Belgische stadions blijven niet zonder gevolgen. Vooral Standard kan in de problemen komen. Het Bondsparket wil liefst drie matchen zonder fans op Sclessin, weet Sporza.

Die eis komt er na de ontsporing van Standard - Charleroi. Die match moest zelfs worden gestaakt na veelvuldig gebruik van vuurpijlen. Tot overmaat van ramp kwamen heel wat fans ook nog het veld op. Het Bondsparket vraagt eigenlijk vier matchen zonder fans, maar daarvan is er wel één voorwaardelijk. 

Beerschot - Antwerp werd wél uitgespeeld, maar ook daar waren er ongeregeldheden en volgde een veldbestorming. Beerschot riskeert nu twee wedstrijden zonder fans. De zitting van Standard volgt al volgende week dinsdag. Beerschot zegt zijn lot pas op woensdag. Die club riskeert overigens ook een boete van 4.000 euro voor 'discriminerende spreekkoren'.

Voor de duidelijkheid: die speeldagen zonder fans moeten doorgaan als er elders wél fans toegelaten zijn. Een eventuele sluiting door de coronacrisis telt dus niet mee.