Storck heeft eerste zege met Genk beet, Oyen zet de kers op de taart

16-12-2021 22:50
41

KRC Genk heeft eindelijk nog eens een match kunnen winnen. Donderdag haalden de Limburgers het met 4-2 van Sporting Charleroi. Het was meteen de eerste zege van Bernd Storck als trainer van Genk. Jonkie Luca Oyen zette de eindstand op het bord.

Storck bracht Heynen en Munoz in de ploeg. Bij Charleroi vielen er geen wijzigingen te noteren sinds de laatste speeldag. Iets voor het halfuur klommen de bezoekers op voorsprong via Tchatchoua, die had geluk dat Juklerod zijn schot deed afwijken.

Genk reageerde echter meteen. Na een hoekschop bediende Ito Onuachu en kwam de 1-1 op het bord. Vijf minuten later scoorde Japanner zelf. Bongonda tekende ditmaal voor de assist. Toen men in de Cegeka Arena dacht dat Genk met een voorsprong mocht gaan rusten testte Gholizadeh zijn afstandsschot uit. Dat stond op punt, 2-2 na 45 minuten.

Op het uur had Charleroi dé kans om terug op voorsprong te klimmen, maar Bessilé knalde op de paal. Aan de andere kant had Hrošovský meer geluk. Toen hij het van ver probeerde, had Koffi last van het veld. De doelman van Charleroi kon niet goed afzetten en kwam te laat, 3-2 voor de thuisploeg. Invaller Oyen nam daarna alle twijfel weg.

In de stand staat Genk nu 9e met 25 punten. Zondag ontvangt het Antwerp. The Great Old won eerder op de dag van KAS Eupen.