'AC Milan denkt aan Origi om 40-jarige Ibrahimovic stilaan te vervangen'

'AC Milan denkt aan Origi om 40-jarige Ibrahimovic stilaan te vervangen'

13-12-2021 17:29
1

Divock Origi heeft zichzelf weer wat meer op de Europese voetbalkaart gezet. Na ruim een jaar in de anonimiteit was de invaller van Liverpool FC de voorbije weken enkele keren van waarde, onder meer met een beslissende treffer op het veld van AC Milan. Die prestatie heeft de ogen geopend van ... datzelfde Milan.

I Rossoneri hebben de Rode Duivel namelijk op hun transferlijstje gezet voor de komende wintermercato, weet TuttomercatowebIn de modestad beschikken ze uiteraard over levende legende Zlatan Ibrahimovic, maar op zijn 40e moet zelfs de indrukwekkende Zweed stilaan aan zijn voetbalpensioen denken. Die gedachte leeft ook bij het Milanese bestuur. Origi zou Ibra moeten opvolgen, in eerste instantie als doublure, vanaf volgende zomer misschien als nummer één.

AC Milan is echter niet de enige gegadigde. Ook Atalanta Bergamo heeft immers een oogje laten vallen op Origi. De Italiaanse subtopper kijkt voorlopig wel nog even de kat uit de boom, aangezien veel afhangt van de nabije toekomst van Luis Muriel. De spits heeft naar verluidt een transferverzoek ingediend en wil Bergamo dus verlaten. Als dat gebeurt, komt Origi bovenaan het lijstje der potentiële vervangers te staan.

Ondanks zijn recente impact blijft de positie van onze landgenoot bij Liverpool moeilijk. Jürgen Klopp gaf eerder al aan dat hij het er zelf lastig mee heeft, maar Origi heeft nu eenmaal fenomenale concurrentie om tegen op te boksen. Bovendien zorgt zijn status als talisman er misschien wel voor dat The Reds hem niet al te graag zien vertrekken.