De Vlieger adviseert: Kan nuttig zijn voor Vandevoordt even aan de kant te staan

De Vlieger adviseert: "Kan nuttig zijn voor Vandevoordt even aan de kant te staan"

Gepubliceerd: woensdag 1 december 2021 om 17:06wo 01-12-2021 om 17:06

KRC Genk aast op wraak. Woensdagavond komt Club Brugge voor de tweede maal in vier dagen tijd over de vloer, deze keer in het kader van de Croky Cup. Het hete hangijzer bij de thuisploeg is of Maarten Vandevoordt het doel zal verdedigen. Geert De Vlieger zou het geen schande vinden mocht John van den Brom zijn eerste keuze even op de bank zet.

"Hij staat wel degelijk bij Genk in de goal omwille van zijn kwaliteiten, maar gezien zijn jonge leeftijd kan het voor hem wel nuttig zijn even aan de kant te staan en te hergroeperen", geeft De Vlieger de Genkse trainer goede raad in Het Nieuwsblad. De negentienjarige Tobe Leysen zou dan de honneurs waarnemen onder de dwarsligger. Dat was in de vorige ronde van de Croky Cup ook het geval, weliswaar tegen Sint-Eloois-Winkel, een tegenstander van een ander allooi.

Afgelopen zondag heerste duidelijk wrevel binnen de Genkse selectie over het optreden van Vandevoordt. Een slechte uittrap van hem resulteerde uiteindelijk in de 2-2-gelijkmaker van Club, dat finaal nog met 2-3 zou winnen. In de kleedkamer werd de jonkie naar verluidt spijkerhard aangepakt. De Vlieger sust die frustraties: zijn kwaliteiten staan buiten kijf, ook binnen de club, klinkt het.

Opvallend: ook aan de overzijde staat de doelman negatief in de schijnwerpers. Simon Mignolet is daarentegen wel een ervaren rot in het vak. "Het verschil met Mignolet is dat Vandevoordt nog veel te bewijzen heeft", beseft De Vlieger. Hij verwacht Mignolet dan ook gewoon in de basis bij Club Brugge.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws