Club Brugge kan quantumsprong vooruit zetten: Heel Europa kijkt dan naar jou

Club Brugge kan "quantumsprong" vooruit zetten: "Heel Europa kijkt dan naar jou"

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 16:17wo 24-11-2021 om 16:17

Laatste update: woensdag 24 november 2021 om 16:34wo 24-11-2021 om 16:34

Brugge staat onder hoogspanning. Als Club Brugge er woensdagavond in slaagt om RB Leipzig onder de knoet te houden, plaatst het zich al sowieso voor een Europese winter in de Europa League. In het beste geval blijft Blauw-Zwart zelfs nog in de running voor de achtste finales van de Champions League. Reden genoeg om de druk wat op te voeren, vindt Stephan Keygnaert.

De hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws legt de lat bijzonder hoog voor Club. "Dit is de belangrijkste wedstrijd voor Club Brugge in de laatste tien jaar", liet hij zich ontvallen bij VTM Nieuws. Keygnaert benadrukt dat Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert de voorbije jaren de blik zelf op Europa hebben gericht. Nu kan Club de vice-kampioen van de Duitse Bundesliga achter zich laten. Dat wil toch wel wat zeggen, claimt hij.

"Met een overwinning kan je er zelfs voor zorgen dat heel Europa naar jou kijkt op de slotspeeldag", verwijst hij naar een mogelijk titanenduel op het veld van Paris Saint-Germain. Dat meest gunstige scenario omschrijft Keygnaert als een mogelijke "quantumsprong" voorwaarts op het Europese toneel. "Daartegenover staat dat je bij een nederlaag een stap terug zet tegenover vorig jaar, toen je wél een kwalificatie voor de Europa League hebt afgedwongen."

Keygnaert staat overigens niet alleen met zijn standpunt. Hij is dat immers zelf gaan aftoetsen bij Verhaeghe en Mannaert. Die gaven hem gelijk. "Ook voor hen is dit de belangrijkste wedstrijd sinds zij naar Club Brugge zijn gekomen", benadrukt Keygnaert.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Vind jij dit ook dé belangrijkste wedstrijd van Club in tien jaar tijd?

(75 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws