STVV verrast Antwerp, dat niet profiteert van puntenverlies Club Brugge

21-11-2021 17:49
21

Royal Antwerp FC heeft zondag geen al te beste zaak gedaan. Het kon zich steviger op de tweede plek nestelen, maar werd verrast door STVV. Het werd 2-1 voor de Kanaries.

Na het verlies van Club Brugge kon Royal Antwerp FC een goede zaak doen in de stand en helemaal over de Bruggelingen springen. Punten pakken was de opdracht, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

Op het kunstgrasveld van STVV zorgden beide ploegen voor een leuk wedstrijdbegin, zonder echt voor groot gevaar te creëren. Toch was het een leuke partij met flink wat viriel spel en een STVV dat goed meedraaide.

Na een half uur voetballen zagen we dan toch dat eerste doelpunt. Een prima voorzet van Steve De Ridder kwam tot bij Hayashi, die op de juiste plaats stond en er 1-0 van maakte. Daar bleef het ook niet bij. Enkele minuten kwam er een perfecte counter van STVV en een even knap doelpunt van Aboubakary Koita.

Antwerp had geen antwoord op de Kanaries en slaagden er voor rust niet meer in om tot scoren te komen. In de tweede helft had Brian Priske samen met zijn ploeg flink wat recht te zetten.

Antwerp begon die tweede helft met duidelijke aanvallende intenties en ging op zoek naar een aansluitingstreffer. STVV hield – tot groot jolijt van coach Hollerbach – de rangen echter dicht en gaf Antwerp amper ruimte om tot kansen te komen.

Bij Antwerp keek men ook vooral naar Radja Nainggolan, die niet alleen moest verdedigen, maar ook voor de kansen zorgen. Hij wist Michael Frey ook enkele keren te bereiken in het strafschopgebied, maar doelman Schmidt werd niet aan het werk gezet.

Priske probeerde nog in te grijpen, bracht Fischer, Samatta én Eggestein op het veld en zag zijn ploeg uiteindelijk ook nog scoren. Tien minuten voor tijd wist Seck na een corner van Fischer die aansluitingstreffer voorbij Schmidt te koppen. Voor STVV was het nog lang bibberen om de voorsprong te behouden.

De bezoekers probeerden nog wel om tot doelpunten te komen, maar slaagden er niet in. Het bleef 1-2.