Rits over tactiek: “Soms moet Club Brugge wat verrassender uit de hoek komen”

Rits over tactiek: “Soms moet Club Brugge wat verrassender uit de hoek komen”

18-11-2021 10:45

Club Brugge is de gedoodverfde favoriet om landskampioen te worden, maar Blauw-Zwart stuit op veel tegenstand in de Jupiler Pro League. Mats Rits laat zich tegenover Sport/Voetbalmagazine onder meer uit over de tactiek van Philippe Clement.

De ploegen passen zich aan aan Club Brugge. “Onze kern is compleet genoeg, maar ploegen passen zich meer en meer aan en herkennen steeds beter de patronen. Met IvanLeko zag je dat in het tweede jaar ook; met drie verdedigers en twee wingers werd dat toen ook moeilijker.”

Club Brugge is niet verrassend genoeg. “Soms moeten we inderdaad wat verrassender uit de hoek komen. Daarom niet per se in een andere formatie, maar eens anders doordraaien. Daar zijn we ons van bewust. Maar ik denk dat de punten die we kwijt speelden vooral problemen waren die we zelf creëerden.”

“Een verkeerde terugspeelbal, dom balverlies, niet omschakelen... Iedereen mag een fout maken, maar als een ander die kan oplossen, is er niks aan de hand. Nu hebben we ze cash betaald, vooral in eigen huis. Nu is het zaak zo snel mogelijk de achterstand op te halen. Om te beginnen vrijdag al (tegen KV Mechelen, red.)”, aldus Rits.