Ook invaller Ibrahimovic kan Zweden niet redden: Spanje gaat naar het WK

Ook invaller Ibrahimovic kan Zweden niet redden: Spanje gaat naar het WK

14-11-2021 22:38
0

Spanje heeft zich geplaatst voor het WK. La Roja hoefde alleen maar gelijk te spelen tegen Zweden, maar won door een goal van Alvaro Morata zelfs met 1-0.

De wedstrijd in Sevilla was niet bijzonder attractief om naar te kijken. De Zweden deden er alles aan om er een vervelende wedstrijd van te maken en Spanje realiseerde zich terdege dat 0-0 ook genoeg zou zijn om het directe WK-ticket te verdienen. Behoudens de ingevingen van Gavi, die een heerlijke wedstrijd speelde, viel er weinig te genieten.

Dat spelbeeld veranderde na rust ook niet en dus moest Zweden toch wat veranderen. Zlatan Ibrahimovic werd twintig minuten voor tijd ingebracht om dat aangepaste plan vorm te geven, maar het liep faliekant mis voor de ploeg van bondscoach Janne Andersson. Het was namelijk Spanje dat het WK-ticket veiligstelde door een goal van Morata.

La Roja meldt zich dus eind 2022 op het WK in Qatar en de Zweden moeten zich daar nog voor zien te plaatsen. Om daar ook te komen, moeten er twee play-offrondes overleefd worden.

Overige uitslag:
Griekenland - Kosovo 1-1

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie