Mazzu (Union) na Belgische selectie voor Vanzeir: Magnifiek, we zijn zeer fier

Mazzu (Union) na Belgische selectie voor Vanzeir: "Magnifiek, we zijn zeer fier"

06-11-2021 09:30
7

Vrijdag maakte Roberto Martinez zijn selectie bekend voor het tweeluik tegen Estland en Wales. De meest verrassende naam bij de Rode Duivels is zonder twijfel Dante Vanzeir. Zelf is hij bijzonder blij, maar ook Felice Mazzu spreekt vol bewondering over zijn spits bij Union Saint-Gilloise.

Vanzeir was dit seizoen bij Union al goed voor acht doelpunten en evenveel assists, daar wordt hij nu voor beloond door Martinez. "Magnifiek. We zijn zeer fier. Dat hij nu wordt opgeroepen voor de nationale ploeg is volledig zijn verdienste, maar ook dankzij zijn ploegmaats. Ik ben even fier op zijn selectie als op het feit dat de groep zijn selectie zo hard heeft gevierd. Dat geeft aan dat het goed zit", aldus Mazzu in Het Nieuwsblad.

"Je moet weten dat het verhaal tussen Dante en mezelf in Genk is begonnen. Ik liet hem daar weten dat hij weinig speelminuten zou krijgen aangezien er veel aanvallers waren. Hij is intelligent, heeft dat met de juiste attitude geaccepteerd en zocht elders speelminuten. We hebben elkaar uiteindelijk teruggevonden", besluit de Union-coach.