KRC Genk heeft ambitieuze Riddersholm beet: 'Droom hier al lang van'

KRC Genk heeft ambitieuze Riddersholm beet: 'Droom hier al lang van'

05-11-2021 18:17
3

KRC Genk heeft met Glen Riddersholm een nieuwe assistent gevonden. De Deense trainer volgt daarmee Dennis Haar op, die recent werd ontslagen. Riddersholm kijkt alvast enorm uit naar zijn nieuwe uitdaging.

Op zijn eigen social media kwam Riddersholm met een eerste reactie na zijn aanstelling bij KRC Genk. 'Het is een club die bij me past en waar ik hopelijk aan een lange buitenlandse carrière kan beginnen, iets waar ik al lang van droom', gaf Riddersholm aan.

De Deen stelde zich daarop ook meteen voor aan de Genkse fans, die ongetwijfeld benieuwd zijn over de nieuwe trainer. 'Ik ben een trainer die weet wat het vergt om te werken met topspelers, prijzen te veroveren en een winnend klimaat te creëren.'

Perfecte club
Volgens Riddersholm is Genk ook de perfecte club voor hem, waar hij zal kunnen uitblinken in zijn rol. 'Wat me aanspreekt in Genk is vooral de combinatie van een familieclub met extreme ambities. Genk heeft een duidelijke filosofie en strategie, met veel oog voor aanvallend en verzorgd voetbal én kansen voor de jeugd.'

'Bovendien wil het tegelijkertijd prijzen pakken en het ook in Europa goed doen. Ik voel dan ook dat mijn capaciteiten perfect passen bij de club. Genk heeft een jonge en getalenteerde spelersgroep, en ik kijk ernaar uit om het eerste elftal te coachen. Samen met John en de rest van de staf wil ik het team verder ontwikkelen zodat we in de competitie hoog kunnen eindigen en ook de beker opnieuw in de wacht kunnen slepen', besluit hij.