La Gazzetta dello Sport is zeker: 'Juventus gaat deze winter vol voor Witsel'

La Gazzetta dello Sport is zeker: 'Juventus gaat deze winter vol voor Witsel'

30-10-2021 12:40
3

Is Axel Witsel aan zijn laatste weken bij Dortmund bezig? Volgens La Gazzetta dello Sport wel. De roze krant meldt dat Juventus in de winter de Rode Duivel wil strikken.

Witsel met een bloot bovenlijf siert zaterdag de cover van La Gazette dello Sport. 'Signora si cambia' oftewel 'de Oude Dame gaat veranderen' kopt de krant. Volgens de Italiaanse bron wil Juve-voorzitter Andrea Agnelli er alles aandoen om de status van de club terug te verhogen en wil hij toeslaan op de transfermarkt. Witsel moet de eerste wintertransfer voor de Oude Dame zijn.

Naast Witsel valt ook de naam van Dusan Vlahovic, aanvaller van beroep bij Fiorentina. De twee moeten Juventus weer helpen om aan de top te komen. In de Serie A staat Juventus momenteel slechts zevende. Vorig seizoen moest het na jaren van hegomonie de titel al aan Inter laten. Nu staat Napoli ongeslagen aan de leiding in de Serie A met 28 punten. Juventus telt na 10 speeldagen al een achterstand van 13 punten op Dries Mertens en co.

Het contract van de 32-jarige Witsel loopt op het einde van dit seizoen af. Indien Dortmund nog iets van geld wil voor de Rode Duivel, zal het de middenvelder deze winter moeten verkopen.

Indien Witsel niet haalbaar is voor Juventus, heeft de club ook een paar alternatieven achter de hand. Het gaat om: Ryan Gravenberch (Ajax), Aurélien Tchouaméni (Monaco), , Corentin Tolisso (Bayern München) en Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach).