Hooliganisme neemt toe: Hoe krijgen ze dat in godsnaam binnengesmokkeld?

Hooliganisme neemt toe: "Hoe krijgen ze dat in godsnaam binnengesmokkeld?"

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 10:31ma 25-10-2021 om 10:31

Een negatieve tendens in (het Belgsiche) voetballand: projectielen op het terrein gooien. De voorbije weken viel het al voor bij onder meer Royal Antwerp FC en Standard Luik en nu gingen zelfs de supporters van RFC Seraing en KAS Eupen over de schreef. Peter Vandenbempt zoekt naar oplossingen.

"Je kunt er niet omheen: elk weekend moeten er wedstrijden worden stilgelegd. Nu weer in Seraing en zelfs in godbetert Eupen", klinkt Vandenbempt verbaasd bij SporzaDat zelfs aan de Kehrweg, "waar supporters bij wijze van spreken nog met een grasspriet tussen de lippen naar het voetbal komen", zulke incidenten plaatsvinden, bewijst volgens de journalist dat het de foute kant uitgaat binnen het Belgische voetbal.

De voorbije weken was er al intensief overleg tussen de Pro League en Binnenlandse Zaken, maar voorlopig brengt dat weinig zoden aan de dijk. "Ik vraag me ook altijd af: hoe krijgen ze dat in godsnaam binnengesmokkeld?", legt Vandenbempt de schuld enerzijds bij de (falende?) controles. Naar eigen zeggen zou er in de toiletten van Seraing een tiental condooms gevonden zijn, die gebruikt werden om pyrotechnisch materiaal mee naar binnen te loodsen.

Naar de oorzaak van het toenemende geweld heeft ook Vandenbempt het raden. "Er wordt verwezen naar meer agressie en geweld post-corona in de maatschappij. Het is natuurlijk nog niet het hooliganisme uit de jaren 80 of 90, maar het moet wel stoppen", klinkt het scherp. Ongetwijfeld volgt er nu een nieuwe mediacampagne, maar Vandenbempt gelooft niet dat je iedereen zo kan 'heropvoeden'. "Ze moeten toch weg uit onze stadions en als de wil er écht is om dat te doen, denk ik dat dat niet zo moeilijk is", verwijst hij naar de zwaarste jongens.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws