Staan buurtbewoners achter stadion Club Brugge? Referendum moet opklaring brengen

Staan buurtbewoners achter stadion Club Brugge? Referendum moet opklaring brengen

08-10-2021 20:45 Laatste update: 20:46
16

Club Brugge staat dicht bij de komst van een nieuw stadion en hoopt binnenkort te kunnen bouwen. Toch is er nog steeds protest vanuit de buurt en willen enkele buurtbewoners liever geen voetbaltempel. Maar is dat ook bij de hele buurt het geval? Het antwoord moet snel komen.

Het Brugse gemeenteraadslid Stefaan Sintobin wil aantonen dat het merendeel van de Brugse buurtbewoners weldegelijk achter het stadion staat. Hij pleit voor een lokaal referendum dat duidelijk moet maken dat heel wat buurtbewoners pro een nieuwe voetbaltempel zijn.

"De politieke meerderheid voor dit project is er, nu kunnen we in dit stadium best nagaan of er überhaupt ook een maatschappelijk draagvlak bij de Brugse bevolking is voor een nieuw stadion op Jan Breydel", zegt hij in Krant van West-Vlaanderen.

Sintobin is er ook van overtuigd dat er nog maar weinig tegenkanting is. Dat gaf hij nog eens aan op Twitter. 'Een referendum zal mijns inziens duidelijk maken dat het overgrote deel van de Bruggelingen het stadionproject op Jan Breydel steunt. Laat de democratie werken, burgemeester De fauw', klonk het.