Denayer de pineut bij late gelijkmaker tegen Lyon, Saelemaekers mag wél juichen

03-10-2021 23:22

Olympique Lyon leek de derby tegen AS Saint-Étienne te winnen, maar in extremis hebben Les Gones de overwinning uit handen gegeven. Atalanta Bergamo heeft dan weer nipt verloren van AC Milan.

Saint-Étienne - Lyon 1-1
Op bezoek bij Saint-Étienne was Lyon hard op weg naar een overwinning, doordat Houssem Aouar de 0-1 maakte voor de bezoekers. Vanaf de 74ste minuut veranderde de wedstrijd echter compleet. Anthony Lopes maakte hands buiten zijn zestienmetergebied, waardoor hij voortijdig moest gaan douchen.

Met tweede doelman Julian Pollersbeck leek Lyon echter toch te winnen bij rivaal Saint-Étienne. Niets bleek minder waar: uitgerekend Jason Denayer, ingevallen in minuut 68, maakte ook hands namens Lyon, maar nu in de zestien. Daardoor kreeg Saint-Étienne diep in blessuretijd een strafschop. Die werd benut door Wahbi Khazri, die de einduitslag op 1-1 bepaalde.

Atalanta - AC Milan 2-3
De thuisploeg had het moeilijk tegen Milan, waar Alexis Saelemaekers van begin tot einde mocht opdraven. Bij rust stond Atalanta al met 0-2 achter, nadat Davide Calabria en Sandro Tonali scoorden namens I Rossoneri. Atalanta kon vervolgens niet voorkomen dat Milan in de tweede helft zelfs op 0-3 kwam. Rafael Leão knalde de bal in de kruising.

Daarna kwam Atalanta in de laatste minuten terug in de wedstrijd. Duván Zapata benutte een strafschop en Mario Pašalić tikte de bal van dichtbij binnen. Atalanta zette de comeback echter te laat in: de wedstrijd eindigde in 2-3.