Anderlecht houdt Club Brugge op gelijkspel met dank aan Raman

Anderlecht houdt Club Brugge op gelijkspel met dank aan Raman

03-10-2021 15:15
169

Anderlecht en Club Brugge hebben elkaar in evenwicht gehouden. Rits kon scoren na een enorme blunder van Van Crombrugge, maar Raman wiste die goal uit.

Anderlecht nam in eigen huis het heft in handen. In een natgeregend Lotto Park probeerde ze onmiddellijk kansen bij elkaar te voetballen. Club Brugge probeerde met haar organisatie alles onder controle te houden. Zonder een kans bij elkaar te voetballen kreeg het de 0-1 cadeau. Van Crombrugge speelde in op een jagende Rits en die trof raak.

Hierna had paars-wit driemaal de gelijkmaker aan de voet. Verschaeren (2x) en Refaelov lieten het na de 1-1 te maken. Ook Club Brugge had nog een grote kans. Van Crombrugge redde een geplaatst schot van Vanaken uitstekend. 

Na de 35ste minuut ging de aandacht weer meer naar het middenveldspel, voor beide ploegen was het echter wel opletten voor de lange bal. In de slotfase appelleerde Anderlecht nog voor een strafschop en rode kaart, maar Visser zag daar geen graten in. 0-1 na 45 minuten.

Raman maakt gelijk
Ook na de koffie ging het er niet bepaald vriendschappelijk aan toe. Er kwamen zelfs voetzoekers uit de thuisvakken, maar op het veld was er minder vuurwerk te zien. Pas na het uur kon Anderlecht nog eens dreigen met een schot van Amuzu, dat net naast ging. 

Club Brugge zocht de controle over de match, maar invaller Raman deed dat plan in duigen vallen. Op een kwartier voor het einde verraste hij Mignolet in de korte hoek. Anderlecht probeerde nog voor een slotoffensief te gaan, maar ook bij de thuisploeg was de tank leeg. De match eindigde uiteindelijk op een gelijkspel.

Wie wordt leider?
Club Brugge staat nu naast Union aan kop met 19 op 30, maar kan nog gepasseerd worden door Eupen, KRC Genk of Antwerp. Anderlecht heeft nu 16 op 30.