Zolang er bij jullie een opening is, moet Antwerp voor de finale gaan

"Zolang er bij jullie een opening is, moet Antwerp voor de finale gaan"

28-04-2020 11:45 Laatste update: 12:06
20

In België moet er nog beslist worden over het einde van dit seizoen, maar in Nederland gebeurde dat al. Vooral FC Utrecht kwam er berooid uit. Die club speelde normaal gezien de bekerfinale, maar krijgt géén Europees ticket. Dat zorgt voor heel wat wrevel.

De Nederlandse 'voetbaladvocaat' Christian Visser hoopt dat we in België niet hetzelfde scenario krijgen. "Ik zou toch proberen om die finale – desnoods eind augustus – nog te laten plaatsvinden", vertelt hij aan Gazet Van Antwerpen.

"In Nederland mag er tot 1 september simpelweg niet meer worden gevoetbald. Maar zolang er bij jullie een opening is, vind ik dat Antwerp vol voor die finale moet gaan. De UEFA wil namelijk zo veel mogelijk competities uitspelen. Komt de finale er niet, dan riskeer je een rechtszaak, zoals bij ons. En eerlijk: Utrecht maakt een goeie kans om die rechtszaak te winnen", denkt Visser.

Een deel van het probleem is wel dat de UEFA niet duidelijk genoeg is. "De UEFA liet weten dat elk land de Europese tickets 'op sportieve gronden' moest verdelen. Dus waarom zou de beker, die volgens de reglementen recht geeft op zo’n ticket, plots niet meer tellen? Er werd in Nederland gewoon gezegd: De finale wordt niet gespeeld, voor de tickets kijken we naar de ranglijst. Euh, hallo!? Dat zorgt natuurlijk voor extra onbegrip en frustratie."