Debuutgoal Raman niet voldoende, Casteels kan in extremis wel juichen

25-08-2018 17:35

Koen Casteels en VfL Wolfsburg zijn het seizoen met een zwaarbevochte zege gestart. In een bewogen wedstrijd werd Schalke 04 in extremis met 2-1 verslagen. Benito Raman leed een nederlaag met promovendus Fortuna Düsseldorf.

Weghorst begon zaterdagmiddag in de basis bij Wolfsburg, dat gelijk aan de bak kon tegen de nummer twee van vorig seizoen. Na een half uur spelen kwam de thuisclub op voorsprong. John Brooks kopte een corner van Max Arnold tegen de touwen: 1-0.

In de tweede helft ontbrandde de wedstrijd. Schalke-stopper Matija Nastasic kreeg rood - na inmenging van de VAR - voor een tackle op de Nederlander Wout Weghorst. Even later moest de Nederlandse spits zelf ook inrukken na een soort stierenvechtactie tegen Guido Burgstaller. Terwijl Weghorst van het veld liep, greep de VAR en werd er tóch een gele kaart uitgedeeld.

Weghorst werd vervolgens gewisseld, waarna Wolfsburg de zege met pijn en moeite over de streep trok. Schalke kwam vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte door een rake penalty van Nabil Bentaleb, maar diep in blessuretijd bezorgde Daniel Ginczek de ploeg van Casteels toch de volle buit.

Nederlaag voor Raman
Benito Raman zal gemengde gevoelens overhouden aan zijn debuut in de Bundesliga. Raman kende met een doelpunt voor rust een fraaie binnenkomer op het hoogste niveau. Helaas voor Raman stonden hij en ploegmaats na 90 minuten wel met lege handen. Goals van Hinteregger en Hahn bezorgden Augsburg de drie punten.