Ajax erkent volledige aansprakelijkheid in zaak-Nouri

Ajax erkent volledige aansprakelijkheid in zaak-Nouri

25-06-2018 18:52

Ajax-directeur Edwin van der Sar erkent op de ingelaste persconferentie dat er in de situatie rond Abdelhak Nouri niet adequaat is gehandeld. De algemeen directeur biedt daar zijn verontschuldigingen voor aan aan de familie Nouri en laat weten dat Ajax alle verantwoordelijkheid op zich neemt.

Nouri zakte vorig jaar juli in elkaar tijdens een oefenduel van Ajax met Werder Bremen, waarbij de jonge Ajacied getroffen werd door een hartstilstand en ernstige en blijvende hersenschade opliep.

"Op basis van nieuwe inzichten die we zeer onlangs hebben verkregen hebben we nieuwe conclusies getrokken uit de behandeling rond Abdelhak Nouri", zegt Van der Sar. "We willen onze verontschuldigingen aanbieden aan de familie Nouri dat we ons standpunt zo laat gewijzigd hebben. We hebben vanmiddag (maandagmiddag, red.) gesproken in het ziekenhuis."

Een zichtbaar geëmotioneerde Van der Sar sprak op de persconferentie meerdere malen zijn diepe verontschuldingen uit richting de familie van Nouri. Eerder op de dag is hij langsgegaan bij de familie.

Arbitragezaak
Eerder in juni werd bekend dat de zaak rond Nouri verplaatst werd naar de arbitragecommissie van de KNVB, omdat de familie en Ajax het niet eens waren over de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor de gebeurtenissen op 8 juli vorig jaar. Van der Sar: "Ik denk dat die niet doorgaat, maar dat is aan de familie Nouri. De aansprakelijkheid hebben we duidelijk genomen."

Klik hier om de volledige verklaring van Ajax te lezen