Nederige Nederlanders duwen België naar voren als de 'voetbalelite'

Nederige Nederlanders duwen België naar voren als de 'voetbalelite'

13-11-2017 09:20

Oranje heeft het bijzonder moeilijk om aantrekkelijke tegenstanders te lokken. Het Nederlandse elftal kan enkel nog maar tegenstanders zoals Schotland of Roemenië overtuigen om oefeninterlands te spelen. België lijkt de plek van Nederland overgenomen te hebben, dat zegt Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB.

Decossaux heeft goede hoop dat Oranje in de toekomst meer aansprekende tegenstanders kan trekken: de KNVB is al sinds 2010 lid van de zogeheten Union Club, een samenwerkingsverband tussen de landen die tot de Europese 'voetbalelite' behoren. "Daardoor heeft Oranje de afgelopen jaren twee keer op Wembley tegen Engeland gespeeld. Zijn Spanje en Italië in Amsterdam geweest. Zijn er twee oefeninterlands tegen Frankrijk gespeeld en zouden we in november vorig jaar tegen Duitsland oefenen. Maar dat was de interland die werd afgelast door terreurdreiging."

Decossaux erkent dat Oranje gezien de recente prestaties niet meer tot de voetbalelite behoort en dat België meer recht heeft op een plek in het samenwerkingsverband. "Hun huidige prestaties rechtvaardigen dat meer dan de onze, eerlijk is eerlijk. Maar onze plek aan tafel is gelukkig stevig dichtgetimmerd", zegt hij aan Algemeen Dagblad.