Foto: Club Brugge

OFFICIEEL: Leko is de opvolger van Preud'homme bij Club Brugge

OFFICIEEL: Leko is de opvolger van Preud'homme bij Club Brugge

08-06-2017 23:00
9

Ivan Leko wordt de nieuwe trainer van Club Brugge. Dat bevestigde Blauw-Zwart donderdag. De Kroaat verlaat verrassend Sint-Truiden VV en gaat aan de slag bij de club waar hij ook als speler actief was. Voor Leko wordt het zijn derde taak als hoofdtrainer.

De naam van de coach viel nog niet in het lijstje van kandidaten. Francky Dury en Felice Mazzu leken de grootste kanshebbers binnen België, maar beiden mochten niet vertrekken van hun respectievelijke clubs. Daarnaast vielen de bekende namen van onder andere Frank de Boer, Willy Sagnol en Stale Solbakken. 

Leko was van juli 2005 tot januari 2009 een middenvelder bij Club Brugge. Hij staat nog maar een jaar aan het roer bij STVV. Die ploeg loodste hij met mooi voetbal naar de finale van Play-Off 2, waarin Genk te sterk was. De Kroaat was eerder als hoofdtrainer aan de slag bij Oud-Heverlee Leuven. Tussendoor was hij assistent bij PAOK Saloniki. Leko verlengde onlangs nog zijn contract bij de Kanaries tot 2019, maar zou nu dus naar Jan Breydel trekken.

Vrijdag wordt de nieuwe trainer aan de pers voorgesteld.