'Meunier moet Nederlander vervangen bij Europese topclub'

'Meunier moet Nederlander vervangen bij Europese topclub'

29-06-2016 10:23

Thomas Meunier staat volgens L'Equipe op een zucht van een toptransfer naar Paris Saint-Germain. De onderhandelingen tussen de Franse grootmacht en Club Brugge zouden al vergevorderd zijn. Vooral nieuwbakken coach Unai Emery dringt aan op de komst van de Rode Duivel.

Meunier moet in de Franse hoofdstad de opvolger worden van Grégory Van der Wiel, die volgens het Franse medium sowieso vertrekt. PSG en Club Brugge zouden zeer dicht naar mekaar toegegroeid zijn. Er wordt gewag gemaakt van een transfersom van zo'n zeven miljoen euro.

Bij PSG, dat de voorbije vier seizoenen kampioen werd in de Franse Ligue 1, zou voornamelijk Emery gecharmeerd zijn door de rechtsachter. De Baskische trainer volgt komend seizoen Laurent Blanc op in Parijs na een succesvolle passage bij Sevilla FC. 

Meunier zou dinsdag persoonlijk naar Parijs zijn afgereisd om de details rond zijn verbintenis te bespreken. Dat zou vrij opmerkelijk zijn, aangezien de vleugelverdediger actief is op het EK en dinsdag nog meetrainde met zijn collega's van de Belgische nationale ploeg.