'Chelsea gaat voor lucratieve megadeal en start gesprekken met Everton'

'Chelsea gaat voor lucratieve megadeal en start gesprekken met Everton'

20-05-2016 14:21

Everton mag stilaan afscheid gaan nemen van Romelu Lukaku. De aanvaller lijkt te vertrekken bij The Toffees. Een pak clubs tonen interesse. Chelsea heeft alvast de eerste stappen gezet om hem deze zomer te spreken.

De Londense club nam volgens Het Laatste Nieuws contact op met Everton om te spreken over twee spelers. De gesprekken gingen over Lukaku en verdediger John Stones. Het beloven pittige onderhandelingen te worden. Everton is niet van plan om twee sterkhouders zomaar te laten gaan.

De club uit Liverpool wil tachtig miljoen euro vangen voor Lukaku, een bedrag dat Chelsea niet wil betalen. The Blues verkochten Lukaku twee jaar geleden voor 36 miljoen euro aan Everton. Nu zou hij meer dan het dubbele moeten kosten om terug te halen. Lukaku zou een terugkeer naar zijn jeugdliefde wel zien zitten.

Het was het seizoen van de absolute doorbraak voor Lukaku. Hij speelde 46 wedstrijden voor Everton. Daarin kon hij 25 keer scoren. Daarnaast was hij goed voor zeven assists. Lukaku heeft nog een contract tot medio 2019 bij Everton.