KV Mechelen is in de wolken: 'Normaal gezien is zo iemand onhaalbaar'

KV Mechelen is in de wolken: 'Normaal gezien is zo iemand onhaalbaar'

04-02-2022 16:12 Laatste update: 16:16
3

KV Mechelen heeft een paar keer toegeslagen tijdens de wintermercato. Technisch directeur Tom Caluwé laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de nieuwste aanwinsten.

KV Mechelen had verschillende aanvallers op het verlanglijstje, maar uiteindelijk werd Elie Youan binnengehaald. “Élie was lang onhaalbaar voor ons, maar er bleek in het slot van de mercato toch iets mogelijk. Hij heeft een interessant profiel. Een beweeglijke spits met snelheid. En we hebben een haalbare aankoopoptie afgedwongen.”

Ook verdediger Rick Van Drongelen werd ingelijfd. “Hij zal niet veel tijd nodig hebben om zich aan te passen. Rick heeft veel kwaliteiten. Linksvoetig, stevige kerel. Een speler die wij normaal gezien niet zomaar zouden kunnen halen, maar hij zat bij Union Berlin op een zijspoor en was op zoek naar speelminuten”, citeert Het Laatste Nieuws.

Ook Dries Wouters kwam op huurbasis over. “Ik ben met alle drie onze inkomende transfers tevreden. Ook met Wouters. Zijn uitleenbeurt loopt eind dit seizoen af, maar we zullen zien wat er dan gebeurt. Het was aan ons om de kern strijdbaar te houden voor de ambities die we hebben. Als ik de balans maak, mogen we zeggen dat dat gelukt is. We zijn klaar voor de laatste rechte lijn van de competitie. De top acht is zeker haalbaar.”