Stanciu slechts tweede keus: Eerlijk toegeven dat we lang andere piste volgden

Stanciu slechts tweede keus: "Eerlijk toegeven dat we lang andere piste volgden"

10-12-2016 09:50
1

Nicolae Stanciu kroonde zich deze zomer tot duurste transfer in de Belgische competitie ooit, maar als Herman Van Holsbeeck écht zijn zin had gekregen, was daar nooit sprake van geweest. De Anderlecht-manager geeft in Het Laatste Nieuws immers toe dat de Roemeen slechts tweede keuze was.

Paars-wit richtte haar pijlen in de zomer namelijk vol op Hakim Ziyech. De Nederlandse Marokkaan speelde de pannen van het dak bij FC Twente en koos uiteindelijk voor Ajax. "Ik moet eerlijk toegeven dat ik lang de piste van Ziyech heb gevolgd", onthult Van Holsbeeck. "Dat was bijzonder concreet, tot Ajax in de laatste voorronde van de Champions League is uitgeschakeld door Rostov.

"Tot op dat moment ging Ajax vol voor Leon Bailey, maar na de uitschakeling werd Bailey onmogelijk en zijn ze op Ziyech gesprongen. De speler wilde vanaf dat moment enkel nog naar Ajax. Toen zijn wij voor Stanciu gegaan", doet Van Holsbeeck het verhaal. De komst van de Roemeense spelmaker blijft hij hoe dan ook knap vinden. "Over Stanciu heerste unanimiteit in de hele club - zowel de scouting als Weiler zei me: 'Ge kunt die nooit halen...'