Standard krijgt opnieuw straf na onregelmatigheden op het veld van Mechelen

Standard krijgt opnieuw straf na onregelmatigheden op het veld van Mechelen

06-12-2016 21:45
1

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Standard Luik een straf opgelegd voor de ongeregeldheden tijdens KV Mechelen - Standard (2-1). De Rouches moeten twee wedstrijden achter gesloten deuren spelen. Daarnaast moeten ze een boete betalen van 5.000 euro.

Er werd tijdens de wedstrijd in de 45e minuut een object op het veld gegooid. Eén minuut later werd er vuurwerk gegooid in de richting van een cornervlag. De Geschillencommissie heeft beslist om Standard één wedstrijd achter gesloten deuren te laten spelen 'wegens het wederkerende karakter van de gebeurtenissen'. 

De Rouches hadden nog een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek openstaan. Die wordt nu effectief gemaakt, waardoor Standard twee wedstrijd zonder supporters zal moeten afwerken. De Luikenaars kunnen wel nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

Volgende week moet Standard opnieuw voor de Geschillencommissie verschijnen. Dan worden de incidenten van afgelopen zondag op het veld van Charleroi (1-3) behandeld. Die partij moest na 68 minuten stilgelegd worden.

Lees ook: Uitspraak rond incidenten Standard – Charleroi op 13 december