VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: De aanvallende middenvelders

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: De aanvallende middenvelders

21-05-2016 10:00
2

Ook dit seizoen gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar het Elftal van het Jaar. Nu volgen de aanvallende middenvelders. We selecteerden tien kanshebbers. Stem op jouw favoriet, we selecteren er uiteindelijk één!

Yohan Croizet (Oud-Heverlee Leuven)
Degraderen en toch een van de uitblinkers in de compeitie zijn, is een kunst op zich. Croizet verdiende zijn nominatie hier onder meer dankzij zijn 9 doelpunten en 5 assists. Hij raakte bevrijd na de komst van Emilio Ferrera.

Sofiane Hanni (KV Mechelen)
De middenvelder van KV Mechelen werd topschutter van de reguliere competitie en versierde mede daardoor een transfer naar RSC Anderlecht. Bij Mechelen was Hanni alvast bij momenten overal en stond hij er iedere week.

Danijel Miličević (KAA Gent)
Deemsterde aan het einde van het seizoen, net als de rest van zijn ploeg, een beetje weg. Zijn campagne in de Champions League was echter indrukwekkend genoeg voor een nominatie.

Thibault Moulin (Waasland-Beveren)
Niet altijd even opvallend, maar dat zowel Club Brugge als Anderlecht met hem in verband gebracht worden, zegt genoeg. Gaf 10 assists dit seizoen en had zo een groot aandeel in de redding van Waasland-Beveren.

Onur Kaya (SV Zulte Waregem)
Geen pure middenvelder maar eerder rondzwervend van de flanken. Met 15 assists werd hij assistkoning en had hij een groot aandeel in de plaats in de top-6 van Zulte Waregem. Vormt een gouden duo met Mbaye Leye.

Alejandro Pozuelo (KRC Genk)
De draaischijf van KRC Genk wordt nog steeds iedere week beter en schudt soms fenomenale dingen uit zijn goede voeten. Zou volgend seizoen met die andere Genkse tovernaars wel eens een heel belangrijke rol kunnen spelen.

Hans Vanaken (Club Brugge)
Was voor nieuwjaar al nuttig van de flank, maar bloeide na het vertrek van Victor Vazquez centraal helemaal open. Was vooral in de Play-Offs indrukwekkend en had zo een groot aandeel in de Brugse titel.

Welke aanvallende middenvelder vond jij dit seizoen de beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!
Stemmen kan ook al op:

- De doelman
- De linksachters
- De centrale verdedigers
- De rechtsachters
- De centrale middenvelders