VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: de linksachter

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: de linksachter

17-05-2016 18:30
3

Ook dit seizoen gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar het Elftal van het Jaar. Nu volgt de linksachter van het jaar. We selecteerden vijf kanshebbers. Stem op jouw favoriet!

Jordan Lukaku (KV Oostende)
KV Oostende kan terugblikken op een glansseizoen. Het haalde Play-Off 1 en doet het beter dan ooit. Ook Lukaku heeft een mooi jaar achter de rug. De aanvallende rushes van de linksachter brachten veel ploegen in de problemen. Ook verdedigend leek hij heel wat geleerd te hebben onder Yves Vanderhaeghe. Komende zomer zet hij wellicht een verwachte stap naar het buitenland. Engeland? Duitsland? Het is gissen, maar hij heeft de ploegen voor het uitkiezen. Eerst wacht nog het EK2016 met de Rode Duivels.

Laurens De Bock (Club Brugge)
Waar er vorig jaar nog twijfels waren, zijn die dit seizoen helemaal weggeveegd. De Bock heeft een geweldig jaar achter de rug. De verdediger lijkt wel herboren en was vaak één van de sterkhouders bij Blauw-Zwart. Hij zag dat ook beloond worden met een titel. Zijn secuur verdedigend werk is ook Marc Wilmots opgevallen. De bondscoach zette hem op de reservelijst voor het EK. Mogelijk kan hij zich dus ook opmaken voor een Europees Kampioenschap. Al is het nog maar de vraag of de feestende De Bock tegen dan al nuchter is.

Francis N'Ganga (Charleroi)
Play-Off 1 haalde Charleroi net niet, maar het zal niet aan N'Ganga gelegen hebben. De Congolees gaat steeds volop in de strijd en is een rasechte winnaar. Vorig seizoen kwam hij maar weinig aan de bak bij Charleroi, maar dit seizoen was hij andermaal een sterkhouder. De maturiteit en vooral het doorzettingsvermogen dat N'Ganga dit seizoen uitstraalde, gaf Charleroi meermaals een boost.

Nana Asare (AA Gent)
Vorig seizoen was Asare nog één van de spilfiguren in de titel voor AA Gent. Dit jaar zat een titel er niet in. De Ghanees maakte dit seizoen toch indruk. Niet enkel in de Belgische competitie, maar ook in de Champions League. Hein Vanhaezebrouck kan het niet zonder de ervaren man. Zijn polyvalentie spreekt ook in zijn voordeel. Verschillende analisten opperen om hem op te roepen voor de Rode Duivels (hij heeft ook de Belgische nationaliteit), maar dat zat er (nog) niet in.

Zarko Tomasevic (KV Kortrijk)
KV Kortrijk haalde dit seizoen geen Play-Off 1. Maar de defensie stond toch als een huis. Tomasevic was daar een belangrijk puzzelstuk in. De Montenegrijn mag dan wel van nature een centrale verdediger zijn, op de linksachter deed hij het ook met verve. Hij is vooral een 'verdedigende' linksachter, maar kan ook verrassen met een rush naar voren. KV Kortrijk wou zijn aflopend contract graag verlengen, maar KV Oostende was de Kerels te snel af. Na het seizoen trekt hij transfervrij naar de Kustploeg. Wellicht om Lukaku, die andere genomineerde, te vervangen.

Welke linksachter vond jij dit seizoen het beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!
Stemmen kan ook al op:
- De doelman