Preud'homme over penaltyfase: Diaby moet de regels respecteren

Preud'homme over penaltyfase: "Diaby moet de regels respecteren"

23-04-2016 22:43

Club Brugge won zaterdagavond makkelijk van Zulte Waregem met ruime 5-0 cijfers. Abdoulay Diaby scoorde vanop de stip de 3-0, maar daar ging wel een discussie aan vooraf. Diaby miste eerder in de wedstrijd vanaf elf meter en Lior Refaelov was aangeduid voor de volgende. Trainer Michel Preud'homme is streng voor zijn spits.

"Ja, hij heeft hem binnen getrapt, maar hij moet naar de regels luisteren", aldus Preud'homme na de wedstrijd voor de camera's van Play Sports. "Timmy beslist en had iemand anders aangeduid bij de tweede penalty. Diaby zal tot de orde geroepen worden. Maar hij toonde wel karakter", knipoogde Preud'homme. "Hij scoort, maar moet wel de regels respecteren."

De Brugse trainer is tevreden met de zege, na twee mindere wedstrijden. "Alles liep perfect vandaag. In het begin van de wedstrijd creëerden we al kansen, maar die gingen er niet in. Er speelde wat twijfel in de hoofden, maar dat is normaal na de voorbije twee wedstrijden. Gelukkig kunnen we dan twee doelpunten scoren", blikt hij terug.