Dit was de dag: Gokje wagen, Besmeurde namen en Mister Michel

Dit was de dag: Gokje wagen, Besmeurde namen en Mister Michel

08-02-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Gokje wagen
Een anoniemer gokker heeft 200 000 euro gewonnen door één schamele pond in te zetten op 16 wedstrijden. Tussen die partijen ook OHL-Standard en Genk-Kortrijk uit de Jupiler Pro League. Een schat aan voetbalkennis of stom geluk, wie zal het zeggen?

Naam besmeurd
AA Gent heeft zicht geëxcuseerd voor de vandalenstreken die 'een paar fans' uitrichtten in het Jan Breydelstadion in aanloop naar de topper tussen Club Brugge en de landskampioen. AA Gent verontschuldigde zich bij Club Brugge én Cercle Brugge, maar voelt zichzelf ook benadeeld. "Ook onze naam is besmeurd", klinkt het bij La Gantoise. AA Gent zet alles in het werk om de daders te identificeren en adequaat te straffen.

Mister Michel
Michel Verschueren is een fenomeen op Twitter, en dat liet hij maandag nog maar eens blijken. De ex-manager van Anderlecht tweette zijn ongenoegen over de volgens hem overdreven aandacht voor Club Brugge en AA Gent. "Wij hebben nu genoeg over Club en Gent horen praten. Aan RSCA om de strijd in de Play-Offs met succes af te maken."

Anthony Vanden Borre: aflevering 866548
Na veel vijven en zessen lijkt er dan toch een oplossing in de maak voor Anderlecht-zorgenkind Anthony Vanden Borre. De flankverdediger zou momenteel aan het onderhandelen zijn met de Zwitserse eersteklasser FC Sion. Bij Sion zou Vanden Borre de ploegmaat worden van Geoffrey Mujangi Bia en Ilombé Mboyo, al is er wel één belangrijk obstakel. Sion zou geen licentie hebben om nog een buitenlandse transfer af te ronden.

Protest
Na de bekeruitschakeling tegen Club Brugge schreeuwde Hein Vanhaezebrouck van de daken dat de Club-spelers overdreven veel protesteerden bij de scheidsrechter. Zijn bewering krijgt nu wetenschappelijke staving. De totale cijfers voor de protesten van de competitiematch zondag: Club Brugge 30 versus AA Gent 22. Al verdienen die cijfers wel nuance.