Cijfers spreken de waarheid: Club Brugge protesteert meer dan AA Gent

Cijfers spreken de waarheid: Club Brugge protesteert meer dan AA Gent

08-02-2016 16:37

Na de bekeruitschakeling van vorige week haalde Hein Vanhaezebrouck zwaar uit naar de protesten van Club Brugge. En omdat de Gent-coach zelf niet vies is van een protest, nam Het Belang van Limburg de proef op de som. De Limburgse krant kwam tot de conclusie dat er in de wedstrijd van zondag meer protest was bij Club Brugge, dan bij AA Gent.

De totale cijfers voor de protesten van zondag: Club Brugge 30 versus AA Gent 22. Maar wat al meteen gezegd moet worden: beide trainers kloegen ongeveer evenveel na de beslissingen van scheidsrechter Sébastien Delferière. Michel Preud'homme reageerde 15 keer na een arbitrale beslissing. Zijn collega Hein Vanhaezebrouck deed net iets minder 'goed' door 14 keer te protesteren.

Ook bij het spelersprotest won Club nipt de strijd. De Club-spelers gingen 9 keer tegen de beslissing van Delferière in, terwijl de Buffalo's 8 keer in beroep gingen. Het grote verschil lag hem uiteindelijk in het gedrag op de bank. De bank van AA Gent ging namelijk geen enkele keer protesteren. De bank van Club Brugge deed dit 6 keer, vandaar het grote verschil.