Dutoit solliciteert openlijk bij Belgische topclub: Ik wil met hem samenwerken

Dutoit solliciteert openlijk bij Belgische topclub: "Ik wil met hem samenwerken"

15-12-2015 11:42

William Dutoit was maandag heel eerlijk in Het Belang Van Limburg: de kans dat hij bijtekent bij STVV is onbestaande. In Sport/Voetbalmagazine gaat hij nog iets verder, want hij heeft al een idee bij welke Belgische topclub hij graag zou spelen.

Dutoit speelt zich al heel het seizoen in de kijker, er zal vast en zeker interesse zijn bij een paar Belgische topclubs. Dutoit kijkt er naar uit om met iets meer druk te voetballen. "Als je bij STVV twee keer na mekaar verliest, dan maakt dat niet zo veel uit. Ik wil naar een club waar de supporters schreeuwen bij een verlies. Zoals bij Standard, bijvoorbeeld. Maar er zijn ook nog andere clubs in Eerste Klasse geïnteresseerd in mij."

Bij Standard zou hij in ieder geval zijn ex-coach Yannick Ferrera terugzien. "Ferrera is mijn mentor. Hij heeft een groot risico genomen om mij te laten spelen in de eerste match van het seizoen, tegen Club Brugge. Hij had ook Yves De Winter kunnen opstellen, hij heeft meer dan 200 wedstrijden in Eerste Klasse. Ik zou dus graag opnieuw met Ferrera willen werken. Nochtans heeft hij ook in het begin getwijfeld aan mij, maar uiteindelijk hebben we elkaar leren waarderen."

Opnieuw werken met Ferrera zou ook een nadeel kunnen zijn, want misschien kennen de twee mekaar wel té goed. Kan Ferrera Dutoit op de bank zetten? "Trainers hebben geen vrienden binnen de kern. Ik ken Ferrera heel goed, hij denkt enkel aan de overwinning. Als je met hem meewerkt, gaat hij door een vuur voor je. Anders kan je opkrassen."