Geen van Bommel of Vanhaezebrouck: Boskamp noemt oude bekende voor Feyenoord

Geen van Bommel of Vanhaezebrouck: Boskamp noemt oude bekende voor Feyenoord

29 april - 22:11
1

Jan Boskamp heeft in gesprek met het Belang van Limburg een nieuwe kandidaat genoemd voor de trainerspositie bij Feyenoord. Volgens de analist circuleert de naam van Brian Priske (ex-Antwerp) in Rotterdam, de Deense coach van Sparta Praag.

Boskamp krijgt eerst de vraag of de opvolger van Arne Slot niet in deJupiler Pro League rondloopt. "Hein Vanhaezebrouck alleszins niet. Ze willen een Nederlander", vertelt Boskamp over de coach van KAA Gent. "Mark van Bommel zou kunnen, maar die ligt volgens mij nog onder contract bij Antwerp." Slot vertrekt spoedig naar Liverpool, waardoor Feyenoord op zoek moet naar een nieuwe coach.

Feyenoord wil een Nederlander als coach, gaf Boskamp aan, maar toch weet de oud-coach dat er één buitenlandse naam rondgaat in de Kuip. "De enige buitenlandse naam die circuleert is Priske, die met Sparta Praag op weg is naar zijn tweede titel op rij in Tsjechië."

Priske is sinds de zomer van 2022 coach van Sparta Praag, waar hij tot de zomer van 2026 vastligt. Eerder was hij trainer van Royal Antwerp en FC Midtjylland. Bij die laatste club was hij ook assistent, net als bij FC Kopenhagen. Priske staat bekend als een aanvallende coach die voornamelijk in een 3-4-3-systeem speelt. Hij werd één keer kampioen in Denemarken en stevent dit seizoen af op titelprolongatie in Tsjechië.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.