Dutoit pakt zijn koffers bij STVV: Ik moet aan mijn gezin denken

Dutoit pakt zijn koffers bij STVV: "Ik moet aan mijn gezin denken"

14-12-2015 11:30

William Dutoit kijkt al rustig uit naar een nieuwe club. De doelman van STVV zou in deze periode een nieuw contract tekenen, maar de cijfertjes vielen kennelijk tegen. Het sein voor de 27-jarige doelman om aan een nieuw avontuur te beginnen.

Afgelopen weekend brachten de fans een spandoek mee om Dutoit op andere gedachten te brengen, maar dat is niet gelukt. De boodschap op het spandoek was heel direct. "Speel voor ons, en niet voor het geld", luidde het opschrift. Dutoit is niet akkoord met die boodschap.

"Ik heb altijd al voor de fans gestreden", aldus Dutoit in Het Belang Van Limburg. "Week na week. Maar ik moet ook aan mijn gezin denken. Ik word binnenkort vader en draag verantwoordelijkheid. Ik vraag heus geen overdreven cijfers aan het STVV-bestuur. Maar het is intussen duidelijk dat verlengen er niet in zit."

Dutoit had wel nog een optie in zijn aflopende contract, en die is uiteraard wél gelicht. Daardoor ligt Dutoit nog tot volgende zomer vast bij de Truienaars, maar de kans dat hij dat contract uitdoet is miniem.