Bevestigd: Club, Anderlecht en KVO strijden om KV Kortrijk-sterkhouder

Bevestigd: Club, Anderlecht en KVO strijden om KV Kortrijk-sterkhouder

04-12-2015 08:27

Donderdag berichtte Voetbalprimeur.be al dat Benoit Poulain gegeerd wild op de transfermarkt is. Onder meer AA Gent, Club Brugge, KV Oostende en Zulte Waregem zouden de spits komende wintermercato willen binnenhalen. KV Kortrijk bevestigd nu de interesse, maar wil zijn goudhaantje niet zomaar laten gaan.

Patrick Turcq, sportief manager van KV Kortrijk, laat weten dat er al drie clubs contact opgenomen hebben om te informeren naar Benoit Poulain. Deze drie clubs zijn AA Gent, Club Brugge en KV Oostende. Alle drie zouden ze de sterkhouder van De Kerels al in januari willen binnenhalen. "Maar ik houd de boot af", klinkt het bij Turcq in Het Laatste Nieuws. "In januari zullen we weten hoe ver onze sportieve ambities in de competitie en de beker mogen reiken. Daar zal een mogelijk vertrek en de bepaling van de transferprijs van afhangen."

Ook afgelopen zomer stond Poulain hoog op het verlanglijstje van enkele Belgische clubs. Vooral KV Oostende, met de ex-trainer van KV Kortrijk Yves Vanderhaeghe, was gecharmeerd door de diensten van de Fransman. KV Kortrijk vroeg toen één miljoen euro voor Poulain, maar aangezien het contract van de verdediger afloopt deze zomer zal Kortrijk toch een transfer moeten realiseren deze winter om nog wat geld te krijgen. "Twee jaar geleden hebben wij ook niets betaald. We zullen dus geen financieel verlies lijden. Misschien houden we hem wel tot het eind van het jaar", aldus Turcq.