Tielemans wordt uiteindelijk toch geschorst na stevige tackle op Genk-speler

Tielemans wordt uiteindelijk toch geschorst na stevige tackle op Genk-speler

22-09-2015 17:27

Youri Tielemans krijgt uiteindelijk toch een schorsing voor de stevige tackle op Genk-speler Wilfred Ndidi. De fase werd niet bestraft door de scheidsrechter van dienst. Toch liet de reviewcommissie de speler voorkomen bij het bondsparket. Die deed dinsdagnamiddag haat uitspraak.

Tielemans moet één speeldag aan de kant blijven volgens het schorsingsvoorstel. De jonge Anderlecht-middenvelder tacklede te stevig door tijdens de match Anderlecht-Genk maar werd hiervoor niet bestraft. De reviewcommissie schoot in actie en herbekijk de fase. De bewuste fase verdiende volgens die commissie een gepaste straf maar die werd niet gegeven door de scheidsrechter. Tielemans moest het dus maar komen uitleggen aan het bondsparket. Die oordeelt nu dat de bewuste fout twee speeldagen schorsing verdient waarvan één speeldag effectief.

Tielemans werd samen met Renaud Emond (Standard) en Victor Vazquez (Club Brugge) opgeroepen voor verschillende fases van speeldag zeven. De uitspraak rond die twee andere spelers kan je hier lezen.