Bondsparket is niet mals voor Club Brugge-sterkhouder

Bondsparket is niet mals voor Club Brugge-sterkhouder

22-09-2015 16:57

Victor Vazquez deed op speeldag zeven een revancherende beweging naar een speler van Moeskroen-Péruwelz. De Spanjaard incasseerde een stevige fout van David Hubert en duwde hem van zich af ter hoogte van de onderbuik en/of schaamstreek. Dat lijkt de Brugse spelverdeler nu duur te komen staan.

Dinsdagnamiddag werd een uitspraak rond de bewuste fase. Vazquez kreeg een gele kaart voor zijn revanche maar toch werd de fase te licht bestraft volgens de reviewcommissie. Daarom moest het bondsparket zich buigen over de fase. Dat bondsparket heeft nu geoordeeld dat Vazquez een schorsing dient te krijgen van drie speeldagen, waarvan twee speeldagen effectief. Daarbij komt nog de gebruikelijke boete per speeldag, die bedraagt deze keer €1200. Club Brugge beraadt zich nog of ze al dan niet in beroep gaan tegen de uitspraak.

Het is hoogst merkwaardig dat de reviewcommissie de fase met Vazquez deed herbekijken. De fase werd opgemerkt en beoordeeld door de bevoegde scheidsrechter. Zo kreeg Vazquez al een kaart onder de neus geschoven.

Verder wordt Standard-speler Renaud Emond vrijgesproken van een mogelijke schorsing. Emond vloog te fel in op Lokeren-speler Mijat Maric en kreeg hiervoor slechts geel. Ondanks de oproeping door de reviewcommissie wordt de jonge aanvaller toch vrijgesproken.

Lees ookStevige tackle van Anderlecht-middenvelder Tielemans wordt toch bestraft

(2) Vazquez (@ClubBrugge) 3 sp. schorsing (2 eff.) vanaf 24/9 + boete € 1.200 , Emond (@Standard_RSCL) niets weerhouden

— Thibault De Gendt (@thibaultdegendt) September 22, 2015