Rode Duivel ontploft eindelijk tegen Rennes en geeft critici lik op stuk
Rode Duivel ontploft

15-03-2015 20:46

Divock Origi heeft net op tijd zijn beste vorm teruggevonden. De aanvaller van Lille kreeg de laatste weken heel wat kritiek te verduren, maar voetbalde tegen Rennes de zorgen helemaal van zich af. Hij scoorde drie keer, meteen ook de einstand.

Lille was, in tegenstelling tot Origi, de laatste weken wel in vorm. De grensploeg haalde, onder andere tegen koploper Lyon, een zes op zes en ontving de bezoekers uit Renners vol vertrouwen. Terecht, want Rennes bleek geen partij voor Origi en co. De Rode Duivel opende net voor rust de score door na een corner zijn eerste doelpunt sedert oktober binnen te knallen. Na 1227 minuten droog staan, vond hij het welletjes.

In de tweede helft kreeg Lille een penalty en Origi had blijkbaar al genoeg vertrouwen opgedaan, want hij eiste de bal op, om hem vervolgens koud rechtdoor te jassen. Rennes-doelman Costi koos een hoek en was dus geklopt. En geen twee zonder drie moet Origi gedacht hebben, twintig minuten voor tijd duwde hij na een counter de 3-0 tegen de netten. Vervolgens werd hij door Lille-trainer Girard naar de kant gehaald voor een verdiende applauswissel.