‘KV Mechelen start onderhandelingen, akkoord met Hasi nog veraf’

‘KV Mechelen start onderhandelingen, akkoord met Hasi nog veraf’

16 april - 20:00
1

KV Mechelen heeft volgens Het Nieuwsblad de onderhandelingen opgestart met hoofdtrainer Besnik Hasi. Malinwa zou de oefenmeester langer willen behouden. Zijn contract loopt Achter de Kazerne eind juni af.

De voormalige coach van onder meer RSC Anderlecht stuwde KV Mechelen na een aarzelend begin in de Jupiler Pro League naar de bovenste regionen. Malinwa leek af te stevenen op degradatievoetbal, maar greep onder Hasi nipt naast een plek in Play-Off 1.

Naar verluidt zijn de slotspeeldag van de reguliere competitie de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis al opgestart. Een akkoord zou echter nog veraf zijn. KV Mechelen ziet Hasi echter als de ideale trainer om ook volgend seizoen voor de groep te staan.

Bij de Belgische top lijkt er echter een trainerscarrousel aan te komen en Hasi werd al meerdere keren genoemd als een kandidaat. Bij Club Brugge is Nicky Hayen momenteel interim-coach, bij Antwerp lijkt Mark van Bommel op weg naar een nieuwe uitdaging en ook bij KAA Gent wordt Hein Vanhaezebrouck met een vertrek in verband gebracht.

De Buffalo’s zouden eerder al de entourage van Hasi hebben gecontacteerd, maar dat gerucht blijkt voorlopig niet van toepassing. Pas na de Play-Offs wil Hasi zich buigen over nieuwe aanbiedingen. Ook de ambities van KV Mechelen zullen een factor spelen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.