Buffel ziet uitstekende Galarza: Maar in balbezit toch onstuimiger dan Heynen

Buffel ziet uitstekende Galarza: "Maar in balbezit toch onstuimiger dan Heynen"

16 april - 12:35
4

KRC Genk moest zich na een 6 op 6 afgelopen weekend tevreden stellen met een punt tegen Cercle Brugge. Thomas Buffel zag toch dat z'n ex-club het goed deed en is daarbij onder de indruk van de prestaties van Matías Galarza, die de leegte van kapitein Bryan Heynen moet opvangen. 

Een speler zoals Heynen wordt uiteraard gemist bij KRC Genk. Toch werd zijn positie de voorbije weken uitstekend ingevuld door Matías Galarza. "Galarza is een speler die, net zoals Hrosovsky trouwens, veel energie in zijn spel stopt", begint Buffel in Het Belang van Limburg. "Hij doet het zeker en vast heel goed, maar is in balbezit toch nog iets onstuimiger dan Heynen."

Volgens de voormalige Rode Duivel moet de rol van Heynen niet onderschat worden. "Iemand als hij kan je in elke wedstrijd gebruiken. Hij coacht op het veld, leest het spel goed en kan het tempo van een wedstrijd bepalen", aldus Buffel. 

Wat dan met Galarza wanneer Heynen zal terugkeren? "Het heeft geen zin om op de feiten vooruit te lopen", zegt Buffel. "Veel zal op dat moment afhangen van de fitheid en frisheid van de andere spelers. Heynen, Galarza en Hrosovsky kunnen trouwens perfect samen in de ploeg staan, dat hebben ze eerder dit seizoen al bewezen", besluit hij. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.