PRD is duidelijk na overtreding Onyedika tegen Antwerp: 'Géén rode kaart'

PRD is duidelijk na overtreding Onyedika tegen Antwerp: 'Géén rode kaart'

15 april - 19:34
30

Club Brugge haalde het afgelopen zondag vrij makkelijk van Royal Antwerp FC en won in eigen huis met 3-0. Achteraf was men bij The Great Old echter niet te spreken over een beslissing van scheidsrechter Bram Van Driessche, die Raphael Onyedika geen rood gaf na een drieste tackle. Het Refereeing Department neemt het echter op voor de scheidsrechter.

Bij Under Review geeft Frank De Bleeckere namelijk aan dat Van Driessche, ondanks kritiek van Antwerp, de correcte beslissing nam. "Deze beslissing valt zeker te verdedigen. Het leek live wel een spectaculaire fase, maar als je de beelden dichter bekijkt, zie je dat Onyedika weggleed en daarna met beide voeten contact had met Jurgen Ekkelenkamp", klinkt het.

Het ging ook om een laag contact, wat volgens De Bleeckere een belangrijke rol speelt. "Het is ook geen gestrekt been. Als het contact hoger was of het ging om een gestrekt been, dan was rood correct geweest. Maar in deze situatie staan we volledig achter de beslissing van de scheidsrechter." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.