De Bleeckere geeft zijn kijk op discutabele penalty tijdens Anderlecht OHL

19-10-2020 20:20
20

Zondag kwam Anderlecht niet voorbij Oud-Heverlee Leuven, de wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel. RSC Anderlecht gaf een 2-0 bonus uit handen in de tweede helft. Het had ook nog anders kunnen uitdraaien. Want Anderlecht werd in de slotfase een penalty toegekend en dan even later weer ontnomen. De Bleeckere geeft meer uitleg.

In de laatste minuten van de wedstrijd wijst ref Bram Van Driessche resoluut naar de stip wegens handspel van OHL verdediger Tshimanga. Van Driessche wordt echter aangeraden door de VAR om toch even te gaan kijken naar het penalty-gevalletje. De scheidsrechter keert terug op zijn beslissing en ontzegt RSC Anderlecht de penalty.

Het referee department kwam daar maandagavond op terug met Frank De Bleeckere die een uitleg had over de bewuste fase.