Janssen stelt Beste XI samen: Geen ex-Genkie, wel ex-RSCA, ex-Gent en Rode Duivel

17-04-2020 10:48

Theo Janssen heeft zijn Beste XI samengesteld voor VoetbalPrimeur. In ons land heeft de voormalige middenvelder een verleden bij KRC Genk. Van die korte periode haalde niemand het elftal. Toch kent de Beste XI van Janssen een Belgisch tintje met onder meer Jan Vertonghen. 

Centrale verdediger: Jan Vertonghen (Ajax)
Bij Ajax stond Vertonghen destijds achter Janssen. "Jan was op jonge leeftijd al één van de leiders van Ajax. Betrouwbaar, sterk, snel, kopsterk... Hij is nu 32 en kan nog wel wat jaartjes mee, zeker in Nederland. Als Ajax hem terug kan halen, moeten ze dat meteen doen."

Tim Cornelisse (Vitesse)
Ooit haalde Anderlecht Tim en zijn broer Yuri Cornelisse naar Anderlecht. In Brussel konden ze nooit doorbreken. Later in hun loopbaan wel. "Hij had gewoon heel veel potentie. Ik speelde samen met Gregory van der Wiel en Ronnie Stam, maar Tim was duidelijk de beste rechtsback waar ik ooit mee speelde. Aanvallend heel sterk."

Bryan Ruiz (Twente)
In België maakte Ruiz indruk bij KAA Gent. Daarna maakte de Costa Ricaan Twente kampioen. "In het kampioenenjaar was hij zo belangrijk. In de laatste tien minuten was hij altijd op zijn best."

Check in de video het volledige elftal van Janssen!