Tik voor Brazilië met dank aan Muñoz van Genk en uitgerekend Díaz

17-11-2023 08:00 Laatste update: 09:22
4

Brazilië heeft in de nacht van donderdag op vrijdag met 2-1 verloren van Colombia. De vijfvoudig wereldkampioen moet alle zeilen bijzetten om een ticket te bemachtigen voor het WK 2026.

Door de nederlaag zakt Brazilië naar de vijfde plaats in de WK-kwalificatie van Zuid Amerika. De eerste zes landen plaatsen zich direct voor het eindtoernooi in de Verenigde Staten, Canada en Mexico en de nummer zeven speelt play-offs. Het gat tussen Brazilië en nummer acht Chili bedraagt slechts twee punten.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor Brazilië, dat via Arsenal-aanvaller Gabriel Martinelli vroeg de leiding pakte. Liverpool-buitenspeler Luis Díaz kroonde zich tot man van de wedstrijd. Met twee goals binnen vier minuten in de tweede helft bezorgde hij Colombia de zege. Daniel Muñoz van KRC Genk speelde de volledige partij.

Het ging de voorbije dagen veel over Díaz en zijn familie. Zijn ouders werden ontvoerd en vader Luis Manuel Díaz kwam eerder deze week pas vrij. Díaz senior zat in het stadion en vierde de doelpunten van zijn zoon uitbundig.

Brazilië heeft na vijf wedstrijden pas twee overwinningen geboekt. Begin volgende week wacht een ontmoeting met Argentinië, dat tegen Uruguay voor het eerst deze WK-kwalificatiecyclus verloor (0-2).