Scheidsrechter Boterberg (Gent-Union) geeft uitleg over de handsregel

10-04-2023 20:10
10

Union SG kwam op bezoek bij KAA Gent, de ploegen speelden met 1-1 gelijk onder leiding van scheidsrechter Jan Boterberg. Na afloop van de wedstrijd leverde de penaltyfases genoeg discussie op, scheidsrechter Boterberg reageert op de handsregel.

Scheidsrechter Boterberg werd gevraagd of het niet makkelijker zou zijn om die semi-aangeschoten ballen waar je instinctief op reageert nooit hands of een penalty te laten zijn. “Ja, wij zijn ook van de partij om de handbalregels nog strakker te maken, maar ik denk dat dat heel moeilijk is”, vertelde Boterberg via de twitter van Het Refereeing Department.

Boterberg vertelde verder over wat dit zo moeilijk maakt. “Wat is een instinctieve reactie? Wat is een normale loopbeweging? Ik denk dat mensen ook wel begrijpen dat wanneer je een bal uit het doel slaat, dat het dan duidelijk is, maar ik denk dat de handsbalregel een moeilijke regel zal blijven om dat voor iedereen te laten begrijpen. Die instinctieve fases, dat zie ik zelf ook en ik zal daar nooit voor proberen te fluiten”, besloot Boterberg.