Verschueren senior is niet te spreken over audit bij Pro League: 'Dom en dwaas!!'

Verschueren senior is niet te spreken over audit bij Pro League: 'Dom en dwaas!!'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 16:44wo 22-09-2021 om 16:44

Terwijl de Belgische competitie alweer op volle toeren draait, denkt de Pro League al verder na over het beste format voor de (nabije en verdere) toekomst. Daarom nam het een auditbureau onder de arm, Twenty First Group, dat heeft uitgedokterd dat de vaak genoemde BeNeLiga geen erg winstgevende optie zou zijn. Michel Verschueren viel blijkbaar van zijn stoel toen hij dat nieuws hoorde.

Op Twitter heeft Verschueren senior, jarenlang de sportieve sterke man bij RSC Anderlecht, een veelzeggende reactie geplaatst op het bericht van de Pro League. 'En de grote clubs buiten. Hoe dom en dwaas!!' schreeuwt Mister Michel zijn onvrede uit, althans figuurlijk. Het BeNeLiga-idee is hem dus wel genegen. Volgens de voorstanders zullen de Belgische topclubs helemaal afglijden in Europa wanneer er niet aan schaaluitbreiding wordt gedaan.

Twenty First Group weerlegt die aanname echter ten stelligste. De audit toont aan dat een binnenlandse competitie het meest aantrekkelijke blijft, weliswaar met de nodige veranderingen. Zo zou een eerste klasse met slechts twaalf ploegen (een flink verschil met de huidige achttien) de voorkeur genieten. De top-acht van dat kampioenschap zou dan voor de titel spelen in Play-Off 1, terwijl de laatste vier strijden met de topploegen uit het tweede niveau voor een plek bij de grote jongens. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws