Fai drie speeldagen geschorst, Standard slechts twee keer niet akkoord

Fai drie speeldagen geschorst, Standard slechts twee keer niet akkoord

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 16:30ma 20-09-2021 om 16:30

Laatste update: maandag 20 september 2021 om 16:49ma 20-09-2021 om 16:49

Standard heeft kennisgenomen van de minnelijke schikkingen voor haar 'rode trio' na de match tegen RSC Anderlecht (0-1). De Rouches beslisten om de schorsing van Collins Fai te aanvaarden. Bij de minnelijke schikkingen voor Ameen Al-Dakhil en Patrick Asselman leggen de Rouches zich niet neer. 

Standard heeft niet lang gewacht om te reageren na de minnelijke schikkingen die het Bondsparket maandag deed. Het Bondsparket stelde voor Fai een schorsing van drie speeldagen effectief voor. De speler van Standard kreeg tegen Anderlecht eerst geel, maar na een tussenkomst van de VAR toonde scheidsrechter Nicolas Laforge Fai de rode kaart. 

Standard laat weten dat het de schorsing van Fai heeft aanvaard. Fai moet nu dus drie wedstrijden geschorst toekijken. Tegen STVV (thuis), Mechelen (uit) en Oud-Heverlee Leuven (huis) mag Fai niet in actie komen. Er moet ook een geldboete van 3.000 euro worden betaald.

Tegen Anderlecht pakte Ameen Al-Dakhil al vroeg rood. Het Bondsparket stelde een schorsing van één speeldag effectief voor. Standard laat weten deze straf niet te aanvaarden. Ook met een schorsing van twee speeldagen effectief voor assistent Patrick Asselman is Standard het niet eens. Standard gaat daarom dus twee keer in beroep. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws