Klopp over Origi: “Ik dacht eerlijk gezegd dat hij zou weggaan bij Liverpool”

Klopp over Origi: “Ik dacht eerlijk gezegd dat hij zou weggaan bij Liverpool”

16-09-2021 14:26
5

Divock Origi stond bij Liverpool plots in de basis tegen AC Milan. De Rode Duivel bedankte voor het vertrouwen met een assist voor Mo Salah. Na afloop reageerde coach Jurgen Klopp over de prestatie van Origi.

Klopp was lovend over Origi. “Het is niet dat hij iets speciaal heeft gedaan op training, maar Divock is gewoon een geweldige kerel”, citeert Het Nieuwsblad de Duitse oefenmeester. “Als mensen binnen tien jaar gaan terugkijken op deze periode, dan zullen ze hem aanzien als een Liverpool-legende. Nu is hij nog te jong en moet hij nog voetbal spelen.”

Klopp dacht dat Origi Liverpool zou verlaten. “Om heel eerlijk te zijn, ik dacht dat hij zou weggaan. De voetbalwereld is echter een gekke plek want mensen zijn duidelijk vergeten hoe goed hij wel niet is. Het is gewoon moeilijk om in dit team te geraken. Divock heeft niks verkeerd gedaan. Hij geeft altijd alles en toch geraakt hij vaak niet van de bank. Vanavond was hij echter de juiste man voor de job, hij deed het zeer goed en ik ben blij voor hem.”

Origi speelde een uur mee en ging vervolgens naar de kant. Volgens Klopp heeft de aanvaller geen blessure, maar gewoon een kramp.