Koeman legt zich neer bij overmacht Bayern: 'Dan kan dit gebeuren'

Koeman legt zich neer bij overmacht Bayern: 'Dan kan dit gebeuren'

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 08:28wo 15-09-2021 om 08:28

Ronald Koeman legt zich met enige moeite neer bij de suprematie van Bayern München in Camp Nou. De Nederlandse trainer ziet dat FC Barcelona zich op dit moment niet kan meten met de Duitse kampioen.

"Natuurlijk overheerst de teleurstelling omdat je een thuiswedstrijd met 3-0 verliest", zegt Koeman bij RTL7. "Maar als je realistisch kijkt naar beide teams dan kan dit gebeuren, zeker ook gezien de problemen die wij voorin hebben. Daardoor zijn de keuzes heel beperkt en mis je bijvoorbeeld een stuk snelheid. Dit was het beste wat we konden doen."

"Ik vond dat we nog goed begonnen en ongelukkig op achterstand komen, met een schot dat van richting wordt veranderd", analyseert de voormalig bondscoach. "Naarmate de wedstrijd vordert zie je het verschil tussen hen en ons. Als je naar de wissels kijkt die wij kunnen doen en die zij kunnen doen, dan spreekt dat voor zich."

Koeman beaamt dat Bayern simpelweg een maatje te groot is. "Die ploeg heeft zoveel power. Wij hebben momenteel gewoon te weinig spelers van het allerhoogste niveau. We zijn, geloof ik, geëindigd met vier of vijf spelers van een jaar of achttien. Die worden heel goed, maar ze zijn nog maar achttien, dan kom je tegen een ploeg als Bayern gewoon tekort."

Koeman pareert in Spaanse media de kritiek op zijn keuze voor een 5-3-2 systeem. "We hadden maar drie aanvallers beschikbaar. Ik wil niet naar excuses zoeken, maar iedereen weet dat we veel aanvallers missen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws