Barcelona start met De Jong in de basis: Daar moet je je spel op aanpassen

Barcelona start met De Jong in de basis: "Daar moet je je spel op aanpassen"

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 22:03di 14-09-2021 om 22:03

Ron Vlaar stelt dat Ronald Koeman ervoor moet zorgen dat de Barcelona-spelers hun spel aanpassen, wanneer Luuk de Jong in de basis begint. De voormalig verdediger had eigenlijk verwacht dat Koeman de Nederlandse spits vooral zou gebruiken als 'pinchhitter.'

Vlaar krijgt voor de wedstrijd de vraag wat hij van De Jong verwacht. "Ik vind het heel lastig om te zeggen, omdat je eigenlijk verwacht dat hij komt om iets te forceren. Nu gaat hij starten...", zo vertelt Vlaar in de studio van RTL 7. "Daar moet je je spel op aanpassen. Als je een doelpunt nodig hebt, maar nu start hij..."

Koeman kent De Jong natuurlijk van zijn tijd als bondscoach van Oranje. Vlaar denkt dan ook dat Koeman zijn plannetje klaar heeft. "Hij heeft ballen van de flanken nodig. Dat zou wel kunnen, want ze hebben natuurlijk aanvallende backs. Die komen er vaak overheen. Koeman zal zijn plan klaar hebben. Hij weet hoe hij De Jong moet gebruiken."

Als afsluiter gaat Vlaar nog kort in op de situatie waarin Koeman eind vorig seizoen zat. De oefenmeester lag toen zwaar onder vuur in Camp Nou, maar de lucht is inmiddels geklaard. "Het verbaast me dat Koeman zo gestrest is. Ik weet van de rommel die er speelt met Laporta, maar zo ken ik hem normaal niet", zo sluit Vlaar af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws