Sint-Truiden doet het licht uit op het Kiel, kloof boven Beerschot is zes punten

Sint-Truiden doet het licht uit op het Kiel, kloof boven Beerschot is zes punten

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 21:52ma 13-09-2021 om 21:52

Laatste update: maandag 13 september 2021 om 22:01ma 13-09-2021 om 22:01

Na de vorige speeldag in de Jupiler Pro League probeerde het bestuur van K. Beerschot V.A. de rust nog te bewaren, maar het is maar de vraag of die gemoedstoestand ook deze week de bovenhand zal halen. Maandagavond verloren De Ratten namelijk met 0-1 van Sint-Truiden, waardoor er plots al een flinke kloof gaapt richting de andere laagvliegers.

Beerschot kon enkel vrede nemen met een overwinning en eiste dan ook meteen de bal op. STVV vond dat best ok, terwijl het zelf mikte op de tegenaanval, vooral via de weer-in-ere-herstelde Yuma Suzuki. Die mikte een vrije schop in de handen van Mike Vanhamel. Aan de overzijde drukte Beerschot langzaam aan door.

Marius Noubissi had kunnen scoren, maar faalde één-tegen-één. Raphaël Holzhauser probeerde het op zijn beurt tot twee keer toe van ver, waaronder één slimme lob. Het mocht echter niet baten. Dat gebrek aan dadendrang zou de thuisploeg zich beklagen. Vijf minuten voor de koffiepauze belandde een snelle, Limburgse tegenaanval bij Steve De Ridder. Die trapte gekruist binnen: 0-1.

Geen vuist
In het tweede bedrijf trapte Beerschot met overtuiging af. Aan uitgespeelde kansen kwam het echter niet. Na enkele wissels van Peter Maes viel er dan toch één uit de Kielse lucht, maar Issa Soumaré deed te weinig met een knappe opening van Holzhauser. Nadien moesten De Ratten het vooral hebben van stilstaande fases en de uitstekende linker van hun Oostenrijkse spelmaker. Een doelpunt viel niet meer uit de bus.

Door de zesde nederlaag op zeven speeldagen blijft Beerschot troosteloos laatste in de stand. De kloof met voorgangers KAA Gent, KV Mechelen en Oud-Heverlee Leuven oogt zelfs al angstwekkend groot: zes stuks maar liefst. De vraag rijst of het Antwerpse bestuur Maes nog de hand boven het hoofd zal houden. Sint-Truiden wipt dankzij haar driepunter dan weer in één klap naar de linkerkolom.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Was dit de laatste match van Maes als Beerschot-coach?

(104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws